Dažniausiai pateikiami klausimai: Domenai
Kaip perkelti .COM, .NET, .ORG, .BIZ, .INFO, .NAME bei .EU domenus iš kito paslaugų tiekėjo į Telia Lietuva, AB (Hostex)
Įrašė: Pagalba IT - 2024 01 03 09:15

Prieš pradedant perkėlimą iš dabartinio tiekėjo turite gauti domeno raktą (angl. auth-key) ir domenas turi būti atrakintas (angl. unlocked).

.EU domenų perkėlimo atveju reikalingas tik domeno raktas, domenai yra atrakinti.

 

Domeno perkėlimą galima atlikti dviem būdais:

1. Perkėlimas http://www.hostex.lt/domenai svetainėje:

Šis perkėlimo būdas galimas tada, kai domenas dar nėra pridėtas savitarnoje (pavyzdžiui, talpinimo plane).

Patikrinkite domeną mūsų svetainėje http://www.hostex.lt/domenai. Pamatysite, kad domenas yra užimtas, pažymėkite Taip, perkelti domeną į HOSTEX ir suveskite iš esamo tiekėjo gautą domeno raktą:

Jei reikalingos talpinimo paslaugos (el. paštas, vieta svetainei ar FTP sukelti failams), užsakykite jas pasirinkę planą pagal Jums reikalingus resursus. Jeigu papildomų paslaugų nereikia, po planų lentele pažymėkite Užsakyti tik domeną(-us) ir spauskite mygtuką tęsti bei vykdykite tolimesnius nurodymus.

Jeigu esate užsiregistravę "Hostex" valdymo centre, prisijunkite, jei ne - registruokitės suvedę teisingus duomenis apie save ar įmonę, pasirinkę Esu naujas klientas.

2. Perkėlimas savitarnos svetainėje:

Šis perkėlimo būdas tinkamas tuo atveju, kai domenas yra pridėtas savitarnoje (pavyzdžiui, talpinimo plane).

Meniu juostoje pasirinkite Parduotuvė > Domeno registracijai tikrinimas skiltyje paspauskite perkelti domeną > įveskite domeno pavadinimą ir spauskite mygtuką Pridėti domeną(-us):

Įsitikinkite, kad prie Jūsų perkeliamo domeno pažymėta varnelė, ir spauskite mygtuką Tęsti.

Paslaugos planas skiltyje užsisakykite pageidaujamą paslaugą, jeigu papildomų paslaugų užsakyti nepageidaujate, puslapio apačioje spauskite mygtuką Tęsti.

Patikrinkite domeno užsakovo kontaktinę informaciją (pagal numatytuosius nustatymus užsakovo kontaktinė informacija sutampa su paslaugų užsakovo informacija) ir vardų serverius (pagal numatytuosius nustatymus naudojami Hostex vardų serveriai) bei vykdykite tolimesnius veiksmus.

 

Po išankstinės sąskaitos apmokėjimo gavimo prasideda domeno perkėlimo procedūra.

 

Į su domenu susietą administracinio kontakto el. pašto dėžutę (ją galite patikrinti adresu https://www.whois.com/whois/ arba https://who.is/) išsiunčiamas el. laiškas anglų kalba, kuriame yra nuoroda " https://approve.domainadmin.com/transfer/?domain=********** " dėl domeno perkėlimo patvirtinimo. Paspaudus nuorodą, atsidariusiame puslapyje reikia pažymėti, jog sutinkate su perkėlimu, ir dar kartą įvesti domeno raktą. Neatlikus šių veiksmų, domenas nepersikels. Sėkmingai įvykdžius procedūrą, domenas automatiškai perkeliamas per 7 dienas.

.EU domenų perkėlimas atliekamas iš karto be papildomų patvirtinimų.

 

Kilus klausimams, kreipkitės el. paštu pagalba@hostex.lt arba telefonu 1816 (verslo klientams) arba +370 5 2715305.

(0 balsai)
Straipsnis yra naudingas
Straipsnis nėra naudingas

Komentarai (0)
Help Desk Software by Kayako fusion