Dažniausiai pateikiami klausimai: Domenai
Kaip pakeisti .LT domeno (interneto vardo) savininką?
Įrašė: Pagalba IT - 2024 01 03 09:16

Domeno savininko keitimo procedūra yra mokama (pagal domenų pratesimo įkainius). Domeno savininko keitimo procedūrą atlieka domeno savininkas (užsakovas). Nuo domeno užsakovo pakeitimo momento domenas galioja vienerius metus, vėliau jį galima pratęsti. Jeigu domenas yra pratęstas ilgesniam nei vienerių metų laikotarpiui, pakeitus užsakovą, einamasis laikotarpis pakeičiamas nauju laikotarpiu, o kiti laikotarpiai išlieka.

1. Naujasis savininkas turi turėti paskyrą HOSTEX paslaugų valdymo centre. Jei turi, žiūrėti 2 punktą, o jei ne - susikurti ją neužsakant paslaugų: http://www.hostex.lt/registracija. Jums reikės pažymėti Esu naujas klientas, pasirinkti naujojo savininko tipą: Asmuo ar Įmonė, užpildyti informaciją apie klientą (el. pašto adresas turi būti unikalus, pagal jį indentifikuojame klientą), pažymėti, kad sutinkate su sutarties sąlygomis,  ir spragtelėti mygtuką Tęsti.

Pastaba: Sutartis yra elektroninė, ją visada galite rasti čia: http://www.hostex.lt/paslaugu_sutartis

2. Prisijunkite prie domeno turėtojo srities adresu https://www.domreg.lt/registrant. Domeno turėtojo ID turėjote gauti registruodami domeną. Jeigu turėtojo ID turite, pereikite prie 2.2 punkto, priešingu atveju sekite instrukciją iš eilės.

   2.1. Jums reikėtų kreiptis į paslaugų teikėją, kuris turėtų suteikti domeno turėtojo ID.

   2.2. Turėdami domeno turėtojo ID, tinklapyje https://www.domreg.lt/registrant spragtelėkite Paskyros aktyvavimas:

 

 Atsidariusiame puslapyje įveskite domeno turėtojo ID, domeno turėtojo el. pašto adresą (el. pašto adresą galite rasti adresu https://www.domreg.lt/whois) ir patvirtinimo kodą bei spragtelėkite Siųsti aktyvavimo informaciją:

 El. paštu gausite laišką su nuoroda prisijungimui prie domenų turėtojų srities:

    2.3. Prisijungę prie domenų turėtojų srities, pažymėkite, kurį domeną pageidaujate perleisti, ir spragtelėkite Inicijuoti domenų perleidimą:

 Atsidariusiame puslapyje pasirinkite įgijėjo statusą (fizinis ar juridinis asmuo), įveskite įgijėjo vardą ir pavardę arba juridinio asmens pavadinimą, el. pašto adresą ir spragtelėkite Inicijuoti domeno perleidimą:

Inicijuojant domeno perleidimą, rekomenduojame pažymėti Apie inicijavimą el. paštu informuoti domeno įgijėją. Tai atlikus ir inicijavus perleidimą, įgijėjui nurodytu el. paštu išsiunčiamas pranešimas apie Jūsų atliktą veiksmą.

   2.4. Esamas užsakovas turi pranešti mums el. paštu pagalba@hostex.lt, kad yra inicijuotas domeno perleidimas, nurodydamas domeno pavadinimąnaująjį užsakovą ir naujojo užsakovo el. pašto adresą. Gavę šią informaciją, išrašysime naujajam užsakovui sąskaitą.

3. Naujasis užsakovas turi apmokėti išrašytą sąskaitą ir informuoti mus apie atliktą mokėjimą el. paštu pagalba@hostex.lt. Gavę apmokėjimą, pakeičiame domeno užsakovą, jeigu sistemose nurodyti teisingi duomenys, ir apie tai informuojame el. paštu. DĖMESIO: Nesutampant duomenims, neinicijavus perleidimo ir neapmokėjus sąskaitos, pakeisti domeno užsakovo nėra galimybės.

http://www.hostex.lt/paslaugu_sutartis_201411
(0 balsai)
Straipsnis yra naudingas
Straipsnis nėra naudingas

Komentarai (0)
Help Desk Software by Kayako fusion