Dažniausiai pateikiami klausimai: "HX [planas] V2" valdymas
Kaip sustabdyti svetainės veikimą?
Įrašė: Pagalba IT - 2024 01 03 11:27

1. Prisijunkite prie "Hostex" valdymo centro adresu https://cp.hostex.lt/cp:

2. Meniu juostoje paspauskite Paslaugų valdymas:

3. Eikite į skiltį Užsakytų paslaugų valdymas:

4. Paspauskite ant talpinimo plano vardo:

5. Atsidariusiame lange prie domeno pavadinimo paspauskite ant svetainės statuso "Active", papildomame meniu galimi du pasirinkimai:

  • Sustabdyti - svetainės veikimas pristabdomas, nukreipiant lankytojus į HTTP 503 puslapį, taip nenukenčia Google reitingai, SEO struktūra išlieka nepažeista. Kiti servisai (DNS nustatymai, el. paštas) ir toliau veikia, failai lieka serveryje. Svetainę bet kada galima aktyvuoti, paspaudus Aktyvuoti
  • Išjungti - svetainė išjungiama visiškai ir tampa nebepasiekiama, taip pat nebeindeksuojama paieškos robotų, todėl nukenčia reitingai. El. paštas nustoja veikti. Svetainę (ir kitus servisus) bet kada galima aktyvuoti, paspaudus Įjungti

 

Kitas būdas, leidžiantis apriboti bei kitaip keisti svetainės prieigą, - .htaccess taisyklės. Šios taisykles leidžia praleisti arba uždrausti prieigą prie svetainės iš konkrečių IP adresų.

/httpdocs kataloge reikia sukurti (jeigu dar nėra) failą pavadinimu .htaccess ir jame įrašyti:

order deny,allow
deny from all
allow from 88.77.66.55

Pagal pateiktą taisyklę visas išorinis srautas į svetainę yra uždraustas, išskyrus vieną IP adresą 88.77.66.55. Galima nurodyti ir daugiau IP adresų, papildant allow from IP adresais, kurie turi būti atskirti tarpeliais.

(0 balsai)
Straipsnis yra naudingas
Straipsnis nėra naudingas

Help Desk Software by Kayako fusion