Dažniausiai pateikiami klausimai: SSL sertifikatai
Let's Encrypt® sertifikato aktyvavimas
Įrašė: Pagalba IT - 2024 01 03 11:34

Let's Encrypt® - nemokamai platinami SSL sertifikatai. Sertifikatus naudojančios svetainės yra aukščiau reitinguojamos paieškos variklių.

 

Naujo Let's Encrypt® SSL sertifikato diegimas

1. Prisijunkite prie "Hostex" valdymo centro adresu https://cp.hostex.lt/cp:

2. Meniu juostoje paspauskite Paslaugų valdymas:

3. Eikite į skiltį Užsakytų paslaugų valdymas:

4. Paspauskite ant talpinimo plano vardo:

 

5. Talpinimo plane paspauskite ant norimo domeno vardo, skirtuke Hosting & DNS pasirinkite Hosting.

6. Prie SSL/TLS support pažymėkite Enabled varnelę ir paspausti mygtuką Save.

 

7. Atidarykite skirtuką Dashboard ir pasirinkite SSL/TLS Certificates:

 

8. Atsidariusiame lange paspauskite mygtuką arba "Install". 

Naujame lange įveskite savo asmeninį el. pašto adresą (gausite priminimus apie besibaigiantį SSL sertifikatą), pasirinkite norimus sertifikato nustatymus. Rekomenduojame parinkti visas galimas varneles, tokiu atveju sertifikatas galios visiems subdomenams, taip pat ir el. paštui. Paspauskite mygtuką "Get it free" (gali tekti šiek tiek palaukti, kol bus patvirtinta, kad domenas nukreiptas į serverį).

9. Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus atsidarys lentelė su prašymu pridėti TXT tipo įrašą subdomenui _acme-challenge.jusudomenas.lt Jūsų domeno DNS zonoje. Jeigu domenas yra valdomas Hostex ir jis yra susietas su talpinimo planu, kuriame diegiate SSL sertifikatą, DNS įrašas atsinaujins automatiškai, tačiau prieš tęsiant reikia patikrinti ar įrašas yra atvaizduojamas viešai. DNS zonos atsinaujinimas vidutiniškai gali užtrukti iki 30 minučių. Viešai atvaizduojamą domeno DNS zoną galite patikrinti adresu https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/ 

Jeigu įrašas automatiškai neatsinaujina, pridėkite jį talpinimo plane rankiniu būdu, DNS nustatymų skyrelyje. Palaukite 15-30min. kol įrašas bus viešai atvaizduojamas.

Jeigu domenas yra valdomas kitoje paskyroje arba pas kitą tiekėją, DNS zonos įrašą reikės pridėti rankiniu būdu.

Kai pateiktas įrašas bus atvaizduojamas viešai, paspauskite mygtuką "Reload".

 

Dėmesio: jeigu svetainėje nerodoma žalia spynelė, reikėtų patikrinti, ar svetainėje vykdomas duomenų (failų) perdavimas HTTPS protokolu. Po sėkmingo diegimo svetainė bus pasiekiama šifruotu HTTPS protokolu:

 

Sertifikato pratęsimas

Let's Encrypt® SSL sertifikatas galioja 3 mėnesius, standartiškai sertifikatas prasitęsia automatiškai. Tačiau jeigu diegiant sertifikatą Jums reikėjo atlikti DNS zonos pakeitimus (domenas valdomas ne iš Hostex arba TXT įrašas neprisidėjo automatiškai), tokiu atveju sertifikatą reikės atnaujinti rankiniu būdu.

Norint atnaujinti ar redaguoti jau užsakytą Let’s Encrypt SSL sertifikatą, Jums reikės nueiti į skyrelį SSL/TLS sertifikatai, kuris yra parodytas 7 punkte.

1. Norint atnaujinti sertifikatą, pasirinkite „Reissue Certificate“ (paveikslėlyje apibraukta violetine spalva):

2. Atsiradusioje lentelėje paspauskite mygtuką „Install“:

3. Sekančioje lentelėje rekomenduojame pažymėti visas galimas varneles ir spauskite „Get it free“.:

4. Po šio žingsnio toliau vadovaukitės instrukcijomis aukščiau aprašytame 9 žingsnyje, kad užbaigtumėte SSL sertifikato diegimą.

(0 balsai)
Straipsnis yra naudingas
Straipsnis nėra naudingas

Help Desk Software by Kayako fusion